Nederlandse Ambassade in Kampala, Uganda

Zaken doen

Handel en Economie

De handelsbetrekkingen tussen Nederland en Uganda zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid, voornamelijk door de toegenomen Ugandese export van bloemen, visfilets en groenten. De Nederlandse investeringen richten zich veelal op mobiele telefonie en agro-industrie.

Hoewel verschillende handelsseminars en handelsmissies over en weer op redelijk veel Nederlandse belangstelling konden rekenen, blijven de daadwerkelijke investeringen nog relatief beperkt. Een investeringsbeschermingsovereenkomst (IBO) is van kracht tussen beide landen.

Voor informatie over waarvoor u op het gebied van handel en investeringen bij de ambassade terecht kunt, zie onze Engelstalige website.

Nederland ondersteunt de economische ontwikkeling in Uganda via het bedrijfsleveninstrumentarium, zoals het Private Sector Investeringsprogramma (PSI), steun aan de financiƫle sector via FMO (Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden), markttoegang en marktontwikkeling via het CBI (Centrum ter Bevordering van Importen), ontwikkeling van kennis en vaardigheden via PUM (Programma Uitzending Managers) en ontwikkelingsrelevante infrastructuurontwikkeling (ORIO). Voor meer informatie hierover kunt u ook naar onze Engelstalige website.

Voor de meest actuele informatie over economische en handelsbetrekkingen kunt u terecht op de website van Agentschap NL:

Zie ook